Van Belfast naar Derry; dag 15

Door: Miranda en Manon

Blijf op de hoogte en volg

02 September 2006 | Verenigd Koninkrijk, Derry

Eigenlijk wilden we vanochtend voordat we naar Derry zouden afreizen nog langs de botanic gardens, maar helaas, het regent. We zijn al erg blij dat we drie redelijk mooie dagen in Belfast hebben gehad. Door de regen gaan we gepakt en gezakt richting het station.
De treinreis naar Londonderry (Derry) is niet al te lang. We zitten in gloednieuwe treinstellen, al is het wel vrij druk. In Coleraine verlaat bijna iedereen de trein en stapt een groepje kleine kids (met daarbijbehorend gekrijs en gegil, erg grappig) in. Het laatste deel van de reis voert langs het water en geeft een prachtig uitzicht over de baai die uiteindelijk in Derry zal uitkomen.
In Derry komt de gratis bus naar het stadscentrum al snel. Daarna is het nog een klein eindje naar het hostel, dat er weer redelijk uitziet.
We besluiten vanmiddag, het zonnetje schrijnt inmiddels, Derry al wat te gaan bekijken. We zien wat murals, winkels en het Tower museum (Spaanse Armada uit de zestiende eeuw). We zijn nog wat moe van de indrukwekkende dagen Belfast. Maar morgen richten we ons helemaal op Derry.

• 03 September 2006 - 09:50

Valk En Thea:

Wauw!!
    Indrukwekkende verhalen over Belfast. Nu de plaatjes nog die erbij horen....
    We hebben gegoogled:
    Portlandsteen is in NL gebruikt bij de Amer. begraafplaats Margraten.
    Op het Magdalen (Maudlin)College in Oxford heeft o.a. Oscar Wilde gestudeerd.
    Veel plezier in Derry,
    xxxxxx

• 03 September 2006 - 17:42

Els:

Hoi meiden,
    Gelukkig zijn jullie heel de brug overgekomen. Jullie schrijven heel beeldend. Prachtig en soms komisch, zoals jullie schrijven, dat jullie de tour links en rechts hebben gedaan. Ik zie het al helemaal voor me!!! En ja, dat nietigvoelen in de natuur. Overweldigend gewoon. Veel plezier in Derry, geniet nog maar lekker, want het eind is al bijna in zicht he?
    Dikke kus van
    mam en pap

• 04 September 2006 - 11:28

Noor:

"groepje kleine kids (met daarbijbehorend gekrijs en gegil, erg grappig)"

... grappig??? hhahaha, dat moet wel sarcasme zijn want dat schedelpiercende geluid is nauwelijks grappig te noemen ;-)

Veel plezier in Derry!

• 04 September 2006 - 11:28

Noor:

"groepje kleine kids (met daarbijbehorend gekrijs en gegil, erg grappig)"

Veel plezier in Derry!

20 Augustus 2006

Eerste indrukken; dag 1

06 Augustus 2006

Waar gaan we naar toe

Het ene moment vormen zich vage vakantieplannen in je hoofd en het volgende moment is het puzzelen om alle bagage in die ene backpack te krijgen - rollen of vouwen? Nog geen twee weken en we zitten in een ander waterrijk land, Erin, oftewel Ierland. In het spoor van de Kelten die eeuwen geleden naar het eiland trokken, gaan wij het nu ontdekken; de schoonheid van het land, de Ierse cultuur, de Ierse vriendelijkheid en natuurlijk de Ierse pints... Een bezoekje aan de Atlantische oceaan, de Giant Causeway, Aran Islands, the Ring of Kerry en nog veel meer. We nemen een duik in de mythen en legenden, waar we Cú Chulain, de held van Uster; Finn McCool, die wijs werd door te proeven van de zalm der kennis en later reuzen overwon; Cernunnos, de gehoornde, de heer van de dieren; Lugh, de stralende; en De Daghda, de Almachtige van Grote Kennis en Heer van de Andere wereld, tegenkomen. Net als wellicht wat feeën, leprechauns en banshees...(of liever niet natuurlijk). Onze treinreis begint in het door de vikingen gestichte Dyflinn - juist, dat is later Dublin geworden -, waarna we naar Galway zullen reizen. Hier willen we onder andere de Aran Islands bezoeken. Na Galway brengt de trein ons naar Killarney, alwaar de Ring of Kerry en de meren van Killarney op ons wachten. Vervolgens is het nog maar een klein eindje naar Cork, waar we de continentale sfeer van dit stadje gaan proeven. Daarna kunnen jullie ons vinden in het zuidoosten van Ierland, in Kilkenny. Hier staat Kilkenny Castle, maar in de buurt liggen ook de prachtige tuinen van Powerscourt. Na de pracht en praal van Ierland, verlaten we het land en gaan naar Noord-Ierland, naar Belfast en Derry. De Giant Causeway is hier wellicht wel hetgeen waar we het meest naar uitkijken. Onwerkelijk dat de natuur zoiets daar heeft neergelegd. Na Derry zit de reis er alweer bijna op, terug naar Dublin, waar het vliegtuig ons terug naar huis zal brengen. Al met al zullen het 18 drukke leuke en indrukwekkende dagen worden. We hebben er zin in! Miranda en Manon

Actief sinds 02 Juli 2006