Vroege wandeling en op naar Cork; dag 8
Door: Miranda en Manon
26 Augustus 2006 | Ierland, Cork
Ross Castle dateert uit de 12e eeuw en werd in 1652 door een generaal van Cromwell met schepen veroverd. Het kwam niet zozeer door de felle aanvallen, maar door het bijgeloof van de torenbewoners dat het kasteel werd ingenomen. Volgens een profetie kon het kasteel namelijk alleen van het water ingenomen worden en toen de aanval inderdaad vanaf het water begon waren de kasteelbewoners als verlamd en reageerden niet (of hadden een feestje? ;-)). Rond half tien zit onze zes kilometer lange wandeling erop en zijn we nog ruim op tijd voor een kop thee/glas melk en om op ons gemak richting de trein te wandelen.
De trein brengt ons vandaag naar Cork. De stad is de tweede stad van Ierland (derde als je Belfast meerekent) en vooral een winkelparadijs. Twee burgemeesters van Cork zijn belangrijk geweest voor de onafhankelijkheid van Ierland. Ten eerste burgemeester MacCurtain, die werd vermoord in 1920 en de onafhankelijkheid waarvoor hij zo hard had gestreden niet meer meemaakte. Zijn opvolger, MacSwiney, stierf in Londen in de gevangenis na een hongerstaking. Als wraak doodde de IRA op \'Bloody Sunday\' (21-11-1920; er zijn meerdere Bloody Sunday\'s in Ierland) elf Engelsen.
Het hostel ligt op een steenworp afstand van het station en we worden hartelijk onthaald door Tracy, die de hostel runt. Het eerste wat ze vraagt is of Manon hier al eerder is geweest. Maar niet dat Manon weet, tja, hier in Ierland zijn er opeens zoveel dubbelgangers! Onze kamer is netjes en schoon en de Amerikaanse meisjes hebben niet overdreven; het is een leuk, net hostel en Tracy is erg behulpzaam. We krijgen gelijk een plattegrond van Cork en uitleg waar we van alles kunnen vinden.
Toeristische trekpleisters heeft Cork niet echt, winkels des te meer. We gaan de Penneys in, omdat we daar de afgelopen week al zoveel tasjes van over straat hebben zien gaan. Onze mond valt open hoe goedkoop deze winkel is! Onze vrouwenharten gaan er gewoon sneller van kloppen. De Penneys in Dublin kan nog wat verwachten!
Verder houden we het de rest van de dag rustig. Rondtrekken en indrukken opdoen kost nu eenmaal veel energie ;-). Morgen hebben we weer een druk programma, we willen naar Cobh (spreek uit als: Coov) en Fota (heel hinderlijk, als \'foto\' op Manon haar harde schijf ingeprogrammeerd; maar wat wil je ook, met de ruim 450 foto\'s die we nu al hebben gemaakt (en nauwelijks dubbele)). Maar daarover morgen meer!
26 Augustus 2006 - 17:29
Els:
Hoi meiden
Heerlijk leventje zo, he? Elke dag weer wat nieuws.
Hier weer wat drukte in de tent. Bruut is gearriveerd. Samen met Sam is dat weer wat leven in de brouwerij. Maar goed, kunnen wij al een beetje wennen, he? Manon?
Nou, nog maar weer veel plezier en o,ja hoor.......ik hoor het al......er gaat toch weer veel gekocht worden,haha Maar slim hoor om tot Dublin te wachten.
Ben benieuwd!!
xxxxxxxxxx -
26 Augustus 2006 - 18:04
Wil:
hallo irish ladies,
Een indrukwekkende reis die jullie maken mag ik wel opmerken. Jullie reisverslagen zijn leuk en interessant om te lezen. Hoewel als ik aan al dat reizen (wandelen en fietsen) denk voel ik me wel een beetje moe worden. Nou ladies nog hele fijne dagen gewenst en ik blijf jullie volgen.
26 Augustus 2006 - 20:52
Leo En Arjan:
Hoi M&M,
We lezen dat jullie de winkels ook al ontdekt hebben. Denk er aan, het moet allemaal meegesjouwd worden hoor. Manon, misschien hebben ze wel een nieuw model regenpak voor je. Hoe krijgen jullie die smilies erbij?
Verder vinden we dat jullie geweldig en levendig schrijven, en krijgen wij zelf ook best wel zin om daar eens rond te gaan kijken. Nog heel veel plezier meiden, en we kijken uit naar het volgende verhaal.
Groetjes uit Hoogvliet, waar het ook flink regenen kan hoor, vooral gisteren.
Voor Leo staat morgen het Rondje Voorne op het programma, dat is 50 km lopen en fietsen.
Zo te lezen hebben jullie ook al heel wat voet- en fietsmiles in de benen.
Hij zal z`n Feyenoord moeten missen, maar daar gaat je moeder voor hem naartoe Miranda, kan ze gelijk afscheid nemen van Dirk.
Have Fun,
Leo en Arjan.
27 Augustus 2006 - 08:42
Elvira:
Dames, het klinkt allemaal onvoorstelbaar mooi en prachtig! En jullie zijn nog maar net een dikke week weg!
Situatie in Nederland: nat! Geniet dus maar vrolijk verder daar in Ierland!
Elvira -
27 Augustus 2006 - 10:24
Valk En Thea:
Hai,
We genieten nog steeds van jullie verhalen en zijn erg benieuwd naar de foto´s!!
Leuk vooruitzicht hè om lekker goedkoop in Dublin te gaan shoppen!
Nog veel plezier met jullie ontdekkingstocht.
Groetjes en een dikke kus.
27 Augustus 2006 - 19:18
Gerda:
Eindelijk naar deze site gekeken en met belangstelling geleZen.Jullie zien weer heel wat van een stukje wereld. Have fun....Deze site ziet er gelikt uit hoor en ik zal jullie nu verder volgen met jullie reis. liefs van je tante ger