Waar gaan we naar toe
06 Augustus 2006 | Nederland, Amsterdam
Nog geen twee weken en we zitten in een ander waterrijk land, Erin, oftewel Ierland. In het spoor van de Kelten die eeuwen geleden naar het eiland trokken, gaan wij het nu ontdekken; de schoonheid van het land, de Ierse cultuur, de Ierse vriendelijkheid en natuurlijk de Ierse pints... Een bezoekje aan de Atlantische oceaan, de Giant Causeway, Aran Islands, the Ring of Kerry en nog veel meer.
We nemen een duik in de mythen en legenden, waar we Cú Chulain, de held van Uster; Finn McCool, die wijs werd door te proeven van de zalm der kennis en later reuzen overwon; Cernunnos, de gehoornde, de heer van de dieren; Lugh, de stralende; en De Daghda, de Almachtige van Grote Kennis en Heer van de Andere wereld, tegenkomen. Net als wellicht wat feeën, leprechauns en banshees...(of liever niet natuurlijk).
Onze treinreis begint in het door de vikingen gestichte Dyflinn - juist, dat is later Dublin geworden -, waarna we naar Galway zullen reizen. Hier willen we onder andere de Aran Islands bezoeken. Na Galway brengt de trein ons naar Killarney, alwaar de Ring of Kerry en de meren van Killarney op ons wachten. Vervolgens is het nog maar een klein eindje naar Cork, waar we de continentale sfeer van dit stadje gaan proeven. Daarna kunnen jullie ons vinden in het zuidoosten van Ierland, in Kilkenny. Hier staat Kilkenny Castle, maar in de buurt liggen ook de prachtige tuinen van Powerscourt. Na de pracht en praal van Ierland, verlaten we het land en gaan naar Noord-Ierland, naar Belfast en Derry. De Giant Causeway is hier wellicht wel hetgeen waar we het meest naar uitkijken. Onwerkelijk dat de natuur zoiets daar heeft neergelegd. Na Derry zit de reis er alweer bijna op, terug naar Dublin, waar het vliegtuig ons terug naar huis zal brengen.
Al met al zullen het 18 drukke leuke en indrukwekkende dagen worden. We hebben er zin in!
Miranda en Manon
07 Augustus 2006 - 18:23
Elvira:
Jawel, hoor! De site doet het!
Ik zal jullie volgen, alvast veel plezier!
Groetjes van Elvira -
10 Augustus 2006 - 11:29
Roel:
Hoi M&M's,
leuk idee om jullie te mogen volgen. Maar...... als jullie echt alles in 18 dagen willen zien mogen jullie A. 's-morgens niet uitslapen, B. 's-middags doorlopen C. s-avonds geen pints nemen en heren (..) ontvangen.
Veel plezier gewenst en groetjes van Stephanie, Sven en Joke (en een dikke kus van mij natuurlijk...) -
17 Augustus 2006 - 17:23
Valk En Thea:
Hai,
Nog even en jullie stappen het vliegtuig in om een hele mooie reis te gaan maken.
We vinden het erg leuk om jullie te gaan volgen.
Heel veel plezier gewenst op de ontdekkingstocht door Ierland.
Groetjes en xxx van Valk en Thea -
18 Augustus 2006 - 11:47
Suzanne:
Wat leuk deze site. Ik ga jullie volgen.
Heel veel plezier in Ierland!
Groeten,
Suzanne -
19 Augustus 2006 - 13:11
Wil En Els:
He, he, eindelijk!!De vakantie waar jullie zo naar uitgekeken hebben is begonnen.
Vandaag hebben wij jullie afgezet op het vliegveld Eindhoven. Alles keurig op tijd. Leuk gezicht, de backpacks zijn bijna net zo groot alles jullie zelf zijn. Koop niet teveel, anders lopen jullie straks achterovergestrekt. We hopen dat jullie heel erg zullen genieten van Ierland. We kijken uit naar jullie verhalen en de vele, vele foto's die ongetwijfeld zullen komen. Dikke zoen van ons tweetjes
Wil en Els